T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi

HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİNİN KAPASİTESİNİN ARTIRILMASI PROJESİ KURUMUMUZDA BAŞLIYOR.

Halk Eğitimi Merkezlerinin Kapasitesinin Artırılması Projesi Duyurusu Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Ar Ge, Projeler Daire Başkanlığı tarafından yayınlandı.

Bu kapsamda Kurum Müdürümüz Feyzi OĞUZ başkanlığında yapılan toplantıda, kurumumuzun kapasitesinin artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü. Toplantıya, Müdür Yardımcılarımız; Mehmet CEREN, Seyhan DEMİRBİLEK, Rehber Öğretmenimiz Akif KALAYLI ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Emine SÖYLEMEZ katılım sağladı.

2024 Yılı Ocak Ayı'nda başlayacak Halk Eğitimi Merkezlerinin Kapasitesinin Artırılması Projesi, tüm halk eğitimi merkezlerinde uygulanacak ve “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında tamamlanacaktır.

 PROJENİN AMACI

 Tüm bireylerin kapsayıcılık ilkesi esasında nitelikli bir eğitime ve hayat boyu öğrenme imkânlarına eşit şartlarda erişimi sağlanarak akademik, sosyal ve mesleki becerilerinin uluslararası standartlara uygun bir şekilde geliştirilmesi, ait olduğu aile ve toplumun etkin birer üyesi olmalarına katkı sağlamak temel amaçtır.

 Hayat boyu öğrenmeye katılım ve Halk Eğitimi Merkezlerinde açılan kurs çeşitliliğinin artırılması, hayat boyu öğrenme sisteminde işgücü piyasasının talep ettiği becerilerin kazandırılması ve bu becerilerin iş ve sosyal yaşamda etkin kullanımının artırılması projede önem verilen çıktılardandır. Bu yolla kişisel, çevresel ve meslekî anlamda farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır.

 Projeyle birlikte Halk Eğitimi Merkezlerinin kurumsal kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmaları teşvik etmek, hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katkı sağlamak, kalite ve verimliliği artırmak, kaynakları birleştirmek yoluyla diğer resmî ve özel kurum/kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmak önemli hususlar arasında yer almaktadır.

 Ayrıca projede sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenmesi yoluyla hayat boyu öğrenme kurumlarının kapasitelerinin geliştirilmesine, kültürel değerlerimizin ve kurumlarımızın tanıtımına katkı sağlaması amacıyla yarışma, sergi, ödül töreni vb. faaliyetler organize edilmesine teşvik etmek amaçlanmaktadır.

 Projeyle birlikte her yaş grubunda, özel politika gerektiren gruplara yönelik faaliyetlerin takip edilerek yapılabilecek yeni çalışmalara ışık tutması hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra uzaktan öğrenme teknolojileri yoluyla zamandan ve mekândan bağımsız olarak hayat boyu öğrenme imkânlarına erişimlerini artırmak, yüz yüze eğitimleri desteklemek ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle HEMBA platformunun verimli kullanımını sağlamak amaçlanmaktadır.

 Bu çalışma ile gelişen ve değişen dünyada çağın gerekleri göz önünde bulundurularak sosyal, kültürel, sportif ve toplumsal alanlarda Halk Eğitimi Merkezlerini ileriye götürecek faaliyetlerin artırılması ve standardizasyon sağlanması amaçlanmaktadır.

17-01-202417-01-202417-01-2024

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2024 - Güncelleme: 18.01.2024 11:09 - Görüntülenme: 304
  Beğen | 12  kişi beğendi