T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi

KURUM MÜDÜRÜMÜZ FEYZİ OĞUZ’UN ’18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ’ MESAJI

Bugün, tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yılını kutlamanın onurunu yaşamaktayız.

18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale'de kutsal değerleri uğruna, tüm olumsuzluklara karşı canı pahasına çarpışan kahraman ordumuz ile yüce milletimiz, kara ve deniz savaşlarında düşman kuvvetlerine “Çanakkale Geçilmez!” dedirterek, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını dünyaya ilan edip, vatan ve bayrağına sahip çıkmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Muharebeleri sırasında "Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum!" sözlerinin vücut bulduğu bu zafer, Türk milletinin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin en bariz göstergesidir.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu duygularla Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, rahmetle ve şükranla anıyoruz.

Feyzi OĞUZ

Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü

18-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 16:15 - Görüntülenme: 373
  Beğen | 4  kişi beğendi