T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi

E-YAYGIN SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

E-YAYGIN SİSTEMİ NEDİR?

Kısa Tanımı: Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün kurs, seminer ve faaliyetlerinin elektronik ortamda kayıt altına alındığı sistemdir.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen E-Yaygın Otomasyonu,Farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini artırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden, öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye'ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmeyi hedefleyen bir sistemdir.

  • E-YAYGIN SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

    E-Yaygın sistemine giriş yapmak için öncelikle Google'a e-yaygın yazın, karşınıza e-yaygın.meb.gov.tr adresi çıkacaktır. Bu adrese tıklayın. Açılan anasayfada üye ol, şifre, sertifika sorgulama, e-devlet giriş, MEBBİS giriş gibi seçenekler bulunmaktadır. Eğer e-devlet şifreniz varsa sisteme üye olmadan e-devlet şifresi ile kolayca giriş yapabilirsiniz. Eğer e-devlet şifreniz yoksa üye ol seçeneğinden bilgilerinizi girerek üye olmanız gerekir. 

    E-yaygın sistemi üyelik işlemini bitirdikten sonra e-yaygın sistemi ana sayfasına tıklanır. Ana sayfanın sağ tarafında bulunan kullanıcı adı ve şifre kısımlarına üyelik bilgileri gelinir. Giriş seçeneği tıkalarak e-yaygın sistemie giriş yapmış olunur

  • E-yaygın sistemine nasıl üye olunur?

    E-yaygın sistemi anasayfasından Üye ol seçeneğine tıkladığınızda t.c. kimlik numarası, ad, soyad, baba ve anne adı, doğum yeri ve tarihi ve iletişim bilgileri gibi özel bilgiler istenmektedir. Bu bilgileri doldurmalısınız tüm bilgileri doldurduktan sonra girmiş olduğunuz e-posta adresinize doğrulama kodu gönderilecektir. E-posta adresindeki doğrulama kodunu tıklayarak e-yaygın sistemi üyelik işlemini tamamlamış olursunuz.

  • E-yaygın sisteminde hangi işlemler yapılır?

    Eğer e-devlet şifreniz varsa ana sayfada yer alan e-devlet giriş kısmına tıklayın. Açılan sayfada kursiyer işlemleri, Kişisel bilgiler, kurslarım, belgelerim, kursa ön başvuru yap, kurs açılması talebi, kurs işlemleri gibi seçenekler bulunmaktadır halihazırda bir kursa devam ediyorsunuz kurslarım sekmesinden kayıtlı olduğunuz kursumuzu görüntüleyebilirsiniz kurs başlangıç ve bitiş tarihleri bu kısımda görüntülenebilir veya kursumuzu daha önce tam anladıysanız kursumuzu hangi şehirden hangi tarihte tam almadığımızı bilgilerini yine bu ekranda görüntüleyebilirsiniz kurslarım sekmesinden kursa devam günlerini devamsızlık yapılan günleri görüntüleyebilirsiniz.

  • M.E.B'den sertifika için kursa yazılmak istiyorum ancak online olarak bir işlem yapamıyorum acaba nereye başvurmam gerekli ve ne yapmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim.

    E-yaygin.meb.gov.tr adresinden online olarak e-Yaygın sistemine üye olmanız halinde yada aynı adresten e-Devlet Girişi üzerinden sisteme giriş yaparak yaygın eğitim kurumlarımızın kurslarına ön kayıt yapabilirsiniz. En yakın halk eğitimi merkezleri ve olgunlaşma enstitülerine başvurarak da kurslara katılım sağlayabilirsiniz.

  • E-Yaygın üzerinden bir halk eğitimi kursuna başvuru yaptım ama "Başvuru Reddedildi" yazıyor. Başvurum neden kabul edilmedi?

    E-Yaygın üzerinden kurslara başvuru ön başvuru olup, asıl kayıt ve kurs hakkında  Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünden bilgi alınması gerekmektedir. 

  • Halk Eğitimi Merkezinde kurslara gittim. e-devlet sorgulama ekranında belgemi göremiyorum.

    E-Yaygın sistemi 2008 yılında yürürlüğe girmiş olup 2008 yılından önceki bilgiler elektronik olarak tutulmamaktadır. Aldığınız Belge 2008 yılından sonra ise kurs belgesini aldığınız Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile görüşmeniz gerekmektedir. 

  • E-Yaygın sitesi üzerinden kursa ön kayıt yaptırmak istiyorum ne yapmalıyım?

     "kursiyer işlemleri", "kursiyer işlemleri", "kursa ön başvuru yap" sekmesinden kursa ön kayıt işlemi yapabilirsiniz. 

  • Halk Eğitimi Merkezinde kurs açılmasını talep etmek istiyoruz, nasıl talep edebiliriz.

    E-yaygın sisteminde "kursiyer işlemleri", "kursiyer işlemleri", "kurs açılması talebi" sekmesinden kurs talep işlemi yapabilirsiniz. 

  • Halk Eğitimi Merkezinde kurslara gittim. Kurs belgemi kayıp ettim. Belgemin tarafıma gönderilmesini istiyorum.

    2008 yılından sonra verilen belgeleri e-devlet üzerinden sorgu ekranından "yaygın eğitim sertifika belgesi" diye sorgulama yapabilir, barkodlu belgenizi alabilirsiniz. Aldığınız Belge 2008 yılından önce ise, kurs belgesini aldığınız Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile görüşmeniz gerekmektedir. 

  •  E-yaygın notlarımı nasıl görüntülerim?

    Kursiyer işlemleri kısmından Notlarım seçeneğine tıklayın. Bu kısımda almış olduğunuz notlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

  • E-Yaygın sistemi üzerinden bir kursa ön kayıt yaptırdım. Fakat onay bekleniyor yazıyor. Bu durumda ne yapmalıyım?

    E-Yaygın üzerinden kurslara başvuru ön başvuru olup, asıl kayıt ve kurs hakkında  Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünden bilgi alınması gerekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.04.2021 - Güncelleme: 17.01.2024 01:45 - Görüntülenme: 21382
  Beğen | 25  kişi beğendi