T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi

ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU İŞLEM BASAMAKLARI

DEĞERLİ USTA ÖĞRETİCİ ADAYLARIMIZ;

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Müdürlüğümüz bünyesinde açılacak kurslarda görev almak isteyen Ücretli Usta Öğretici adaylarının başvuruları ve evrak yüklemeleri 01-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-yaygın sistemi üzerinden online yapılacaktır. Başvuru süreci web sitemizde yayınlanmış olup, yapılan açıklamalara dikkat etmeniz önemle rica olunur.

Yeni başvuru döneminin hayırlı olmasını temenni ederiz.

Feyzi OĞUZ

Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü

2023 - 2024 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU TAKVİMİ 

 

31-07-2023

BAŞVURU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

1. 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı "Ücretli Usta Öğretici Başvuruları" https://e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden E-Devlet şifresi ile giriş yapılarak Başvurular/Başvurular/Usta Öğretici Başvurusu sekmesinden yapılacaktır.

2. Başvuruların onaylanması için sistem tarafından istenilen belgeler eksiksiz bir şekilde "e-Yaygın" sistemine yüklenecektir. "e-Yaygın" sistemine, sistem tarafından istenilen belgelerin tamamını yüklemeyen veya eksik yüklemiş olan eğitmenlerin başvuruları değerlendirilmeye alınmayacak ve reddedilecektir.

3. Başvuruları reddedilen Usta Öğretici Adayları eksik belgelerini başvuru süresi içinde sisteme tekrar yüklemeleri ve başvurularını yinelemeleri gerekmektedir. Başvuruya ait ONAYLANDI/REDDEDİLDİ durumları "E-YAYGIN" sistemi üzerinden kontrol edilmesi önemle hatırlatılır.

4. Başvuru ve onay süreçlerine ait tüm iş ve işlemler tamamlanınca kursların açılması için DUYURU VE DAVET yapılacaktır. Duyuru ve davetin ardından usta öğretici istenilen evraklarla kurs müraacatı yapacak olup, DUYURU VE DAVET YAPILMADAN KURS AÇMA İŞLEMİ İÇİN DOSYA KABUL EDİLMEYECEKTİR.

5. Başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belge düzenleyerek veya aykırı beyanda bulunarak başvuruda bulunanlar ile gerçeği gizleyerek başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

6. Usta Öğretici Başvuru Sıralaması; başvurularda yüklenen belge ve kurs tercihleri Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün ilgili yönerge ve genelgeleri doğrultusunda incelemesi tamamlandıktan sonra, "Ek-2" de oluşan puanlara göre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Başkanlığında kurulacak komisyon tarafından puan üstünlüğüne göre yapılacaktır. Onaylanan sıralı liste Kurum Web Sitemizde yayınlanacaktır.

BAŞVURU ESNASINDA YÜKLENMESİ GEREKEN ve YÜKLENMESİNE GEREK OLMAYAN BELGELER

Yüklenmesi gereken belgeler;

1-Eğitici niteliğinize ait Yeterlilik Durum Belgesi [Diploma, Ustalık Belgesi, Antrenörlük Belgesi, Hafızlık Belgesi, İcazet Belgesi, 4.Seviye Kurs Bitirme Belgesi vb.]

2-Ek Puan Getirecek Belge [Varsa] [Lisans Diploması, Ön Lisans Diploması, Pedagojik Formasyon Belgesi (Eğitim Fakültesi mezunu olmayanlar), Usta Öğreticilik Belgesi, Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Diploması]

3-SGK Hizmet Doküm Belgesi [Varsa alanınızda eğitici olarak görev yapılan sigortalı günler]

 

Yüklenmesine gerek OLMAYAN belgeler;

1-Adli Sicil Kayıt Belgesi,

2-Sağlık Raporu,

3-Nufüs Cüzdanı Fotokopisi,

4-Askerlik Durum Belgesi,

5-İş Güvenliği Belgesi

6-Oryantasyon Eğitimİ Belgesi

7-Takdir, Teşekkür, Onur, Başarı ve Katılım Belgeleri

8-Alanınızda hiç eğitici olarak çalışmamışsanız SGK Hizmet Doküm Belgesi

9-Yaygın eğitim kurumlarından alınan kurs bitirme belgeleri

KURS SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1- Seçmek istediğiniz kursun eğitici niteliklerini HBOGM Kurs Programları sayfasından mutlaka inceleyiniz. Mezuniyet Belgesi, Ustalık Belgesi veya diğer yeterlilik belgelerinden birisi ile çalışma süresine sahip olup olmadığınıza göre durumunuzu değerlendiriniz.

2- Mezuniyetinizin veya yeterlilik belgenizin uygun olmadığı kursları seçmeyiniz

3- Eğitmen olmak için sadece "Usta Öğretici Belgesi" yeterli DEĞİLDİR.

BAŞVURU İŞLEM BASAMAKLARI

Aşağıda yer alan görsellerle açıklanan yönergeleri dikkatle takip ederek başvurunuzu oluşturabilirsiniz.

30-07-202330-07-202330-07-202330-07-202330-07-202330-07-202330-07-202330-07-202330-07-202330-07-202330-07-202330-07-2023

 KESİN SONUÇLARIN DUYURULMASI VE KURS AÇMA İŞLEMLERİ

Yapılan başvurular Ek-2 Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre komisyonca değerlendirilecek olup puanlama yapılacaktır. Kesin sonuçların ilanından sonra, kurs açma işlemlerini başlatmak isteyen ücretli usta öğretici, Ek-2 Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna esas belgeler ve başvuru dilekçesi ile görev almak istenilen kuruma başvurusunu oluşturacaktır.

Başvuru işlemleri, geçici ve kesin listelerin ilanı ve kurs açma işlem basamakları web sitemizden yayınlanacak olup, web sitemizi takipte kalmanız önemle rica olunur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.07.2023 - Güncelleme: 08.08.2023 00:25 - Görüntülenme: 2847
  Beğen | 8  kişi beğendi